A túlélés érdekében egymást segítik a háromszéki vidéki önkormányzatok, de az adófizetők is lelkiismeretesebbek, látva, hogy szűkös a települések költségvetése. Négy háromszéki község döntött úgy, hogy lemond a jövedelemadóból visszaosztott neki járó pénzösszegről, hogy azokat a településeket segítse, melyek bajban vannak.

Réty község önkormányzata Mikóújfalu javára, Illyefalva Kökös és Málnás javára mondott le a központi költségvetésből visszaosztott összegéről, Ozsdola teljes mértékben- és Kézdialmás részben adta át saját összegét Dálnoknak.

Kovászna megyének az év végén 1,85 millió lejt osztottak vissza, miközben az év elején már 5,7 millió lejt kapott a jövedelemadóból. Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere a Sláger Rádiónak elmondta: a polgárok is jobban odaálltak, látva, hogy milyen szűkös a költségvetés, így Mikóújfaluban a tervezettnél több helyi adó folyt be.

Mint arról beszámoltunk Dálnok polgármestere Bartók Ede-Ottó hétvégén a saját traktorával takarította a hótól a falu utcáit, hogy ne halmozza tovább az önkormányzat adósságát és ne kelljen a hótalanításra még további összegeket költeni.