A legeredményesebb háromszéki fiatal – 35 év alatti – vállalkozóit díjazta évzáró eseményén a Junior Business Club (JBC). A fiatal gazdasági szakembereket és vállalkozókat tömörítő egyesület fennállásának 9. évét ünnepelte és hatodik alkalommal díjazta azokat a vállalkozókat, akiknek cége üzleti forgalom, profit és alkalmazottjaik száma alapján kiemelkedően teljesített. Karácsony Zsolt a JBC elnöke rámutatott: az egyesület célja követendő példák bemutatásával vállalkozásra ösztönözni a háromszéki fiatalokat.

Junior Business Club
Junior Business Club évzáró eseménye | Fotó: JBC

A Sepsiszentgyörgy melletti 5. Évszak Panzió rendezvénytermében szervezett évértékelő eseményen a JBC önkéntesei és partnerei mellett jelen voltak a megye gazdasági szereplői és fiatal vállalkozók és gazdasági szakemberek is. A Junior Business Club és a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara felhívására kilenc 35 év alatti háromszéki vállalkozó jelentkezett, akinek cége nyereséggel zárta az 2017-es évet.

Példamutató fiatal vállalkozókat díjaztak

Az „Év fiatal vállalkozója” díjat Karácsony Zsolt a JBC elnöke és Édler András a kereskedelmi kamara elnöke Cseh Csabának, a Sicmaster kft. tulajdonosának adta át, akinek cége felsőháromszéken három községben – Gelencén, Bereckben és Zabolán – működtet építési anyagokat forgalmazó munkapontot, nyolc alkalmazottja többsége is fiatal. Az elismerő oklevél mellé Cseh Csaba vállalkozása a Háromszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából megkapta a “Háromszéki Vállalkozás” védjegyet is.

Junior Business Club
Sarány Szabolcs, Karácsony Zsolt és Édler András | Fotó: JBC

A második helyezettnek járó díjat a sepsiszentgyörgyi Sarány Szabolcs kapta, akinek Agroservice kft. nevű cége német gyártású, önjáró cukorrépa szedő és rakó gépeket és alkatrészeket forgalmaz és szervizel az egész országban. A harmadik helyet a sepsiszentgyörgyi Grubisics Csaga designer Csagasa Consulting kft. tulajdonosának ítélték oda, aki a térségben több vállalkozás és rendezvény vizuális elemeit valósította meg.

Jövő évben megnő a fiatal vállalkozók száma!

A Junior Business Club elnöke, Karácsony Zsolt az ünnepségen rámutatott: 2019-ben a fiatal vállalkozók számának növekedésére számítanak, hiszen a Startup Plusz programokra a térségben benyújtott több száz üzleti tervre jövő évben kötnek finanszírozási szerződést és a kezdő vállalkozók, ekkor indítják el cégeiket. Erre készülve a JBC azt tervezi, hogy jövő esztendőben külön programokat szerveznek az induló vállalkozók számára, hogy átsegítsék őket a kezdeti nehézségeken. Ugyanakkor szeretnének egyeztető fórumokat is szervezni az önkormányzatok, gazdasági szervezetek és vállalkozók bevonásával, hogy együtt tegyenek a vállalkozóbarát környezet kialakításáért.