Seres Lucia a háromszéki háziorvosok egyesületének elnöke a Sláger Rádiónak elmondta: nincs szükség az újabb háziorvosi igazolásra, nem kell feleslegesen járatni a szülőket, és újabb papírmunkával terhelni az orvosokat.

Hozzátette: a félreértés abból adódik, hogy az egészségügyi minisztérium és a Raed Arafat vezette Sürgősségi Esetek Felügyelősége körlevelet küldött a tanfelügyelőségeknek, hogy vegyék nyilvántartásba a súlyosan allergiás gyerekeket, mert arra készülnek, hogy a roham esetén bevethető injekciókat vásárolnak, a pedagógusokat pedig kiképezik ennek a beadására.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség félreértelmezett átirata

A tanfelügyelőségek továbbították a körlevelet a tanintézeteknek, azok egy része pedig úgy értelmezte, hogy újabb háziorvosi igazolásra van szükség, hogy allergiás vagy sem a gyerek.

Seres Lucia elmondta: csak a súlyosan allergiás gyerekekre vonatkozik az utasítás, erről a szülők tudnak, és csak az ő esetükben van szükség igazolásra, amely pontosítja, hogy mennyire súlyos az allergia és mi váltja ki. A háziorvos emlékeztetett: már a tanév elején minden gyereknek kiadtak igazolást, hogy milyen betegségben szenved, az tartalmazza azt is ha az érintett allergiás.