Ma (csütörtökön) este 7 órától ismét hazai pályán, a Sepsi Arénában folytatja az Európa kupa sorozatban való szereplését a Sepsi-SIC. A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat a csoportkörök második összecsapásán ismét erős ellenfelet a törökországi Mersin BSBcsapatát fogadja. Az orosz WBC Jenyiszej elleni első botlást követően nem ígér győzelmet a Sepsi-SIC kosárlabda csapat edzője, Zoran Mikes, aki szerint minden erejükkel azon fognak dolgozni, hogy nyerni tudjanak.

Zoran Mikes edző és Annemarie Gödri Pârâu csapatkapitány | Fotó: Miska Brigitta

A zöld-fehér mezes csapat bosnyák trénere az orosz csapat elleni első csoportmérkőzésükre utalva kifejtette: elégedetlen játékosaival mert a mérkőzés egyes részeiben nem reagáltak megfelelően. Most viszont már az első negyedtől százszázalékosat kell nyújtaniuk és végig koncentráltan, nagy erőbedobással kell játszaniuk. Zoran Mikes szerint nagyon fontos számukra a szurkolók jelenléte, ha maguk mögött tudják az egész közösség támogatását, az energiákat tud adni a csapatnak. A trének ugyanakkor kiemelte, hogy a sepsiszentgyörgyi szurkolók példásan viselkedtek az első összecsapáson is, hiszen akkor is hangosan támogatták a csapatot, amikor már 20 pontos hátrányban voltak.

Annemarie Gödri Pârâu csapatkapitány | Fotó: Miska Brigitta

A hazai bajnokság alacsony színvonala nem segíti a csapatot az Európa Kupában való küzdelemre való felkészülésben, mutatott rá Annemarie Gödri-Părău. A Sepsi-SIC csapatkapitánya szerint a román bajnokságot nem lehet összehasonlítani az orosz vagy török bajnoksággal, túl nagy a szintkülönbség. Ráadásul a sepsiszentgyörgyi csapatnak a sorsolás sem kedvezett, egy nagyon erős csoportkörbe kerültek. „Vannak nagyon jó képességű játékosaink, igyekszünk jó eredményt elérni, nem szeretnénk ismét csalódást okozni”, tette hozzá Annemarie Gödri-Părău.