Csütörtök este 7 órakor kezdi az európai kupában való szereplését a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat. A háromszéki lányok a Sepsi Arénában látják vendégül az orosz élvonalból érkező WBC Enisey csapatát az Eurocup kupasorozat első mérkőzésén. Akárcsak tavaly, az idei Európai kupaküzdelmekben is a Sepsi Sic az egyedüli romániai induló.

Játszik a csapat! | Fotó: Kovács Zsolt

A hazai bajnokságban veretlen zöld-fehér csapat szinte teljesen kicserélődött játékoskerettel, de továbbra is a bosnyák sikeredző, Zoran Mikes irányitása alatt vág bele az európai kalandba és szeretne minél tovább menetelni. A csütörtök esti mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Zoran Mikes elmondta: elsősorban azt szeretnék ha zsúfolásig megtelne szurkolókkal a Sepsi Aréna, hiszen már sokszor bebizonyosodott, hogy a legélénkebb és leglelkesebb hazai szurkolótábornak számító háromszékiek olyan nyomást tudtak helyezni a vendég csapatra, amely által a Sepsi SIC a legerősebb ellenfeleit is le tudta győzni. Zoran Mikes szerint az Eurocup sorozat egyik legerősebbnek számító D csoportjában harcolnak, ahol az orosz WBC Enisey, a török Mersin BSB és a szintén török Orman Genclik lesz az ellenfele.

Rusz István klubmenedzser és Zoran Mikes vezetőedző | Fotó: Miska Brigitta

Mint ismert a Sepsi-SIC az előző idényben is érdekelt volt az Európa Kupában, ahol két győzelemmel és négy vereséggel fejezte be a csoportküzdelmeket kiharcolva a továbbjutást, majd a playoff 1. körében az Olympiacos Piraeus csapatával játszott. Az első mérkőzést a zöld-fehér mezesek hazai környezetben megnyerték, majd a visszavágón vereséget szenvedtek, így a görög együttes lépett a rájátszás következő szakaszába.

A Sepsi SIC kosárlabdacsapat csütörtöki mérkőzésén adakozásra kérik fel a háromszéki szurkolókat. A Sepsi Aréna bejáratánál elhelyezett urnákba dobott adományaikkal egy agyi bénulással diagnosztizált 3 éves kislány költséges gerincműtétjéhez járulhatnak hozzá. Adela-t 6 hónapos korában diagnosztizálták a betegséggel, amely befolyásolja a mozgásközpontját és a beszédkészségét. Decemberben, Amerikában műtik, de ehhez a szülőknek 50.000 eurót kell összegyűjteniük. „A mi segítségünkkel ő is képes lesz egyedül járni!”, ezzel a mottóval kérik adakozásra a háromszéki szurkolókat.