Befejezhetik Háromszék legrégebben megkezdett tanügyi beruházását. A baróti önkormányzat újra pályáz, hogy befejezze a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskolában a már közel három évtizede megkezdett építkezést.

Lázár-Kiss Barna András polgármester a Sláger Rádiónak elmondta, az Országos Helyi Fejlesztési Program keretében hívnak le tízmillió lejt, az évtizedek óta megkezdett építkezés egy részét fejeznék be, és a sportpályát is felújítják. Különben már van egy nyertes pályázatuk, a 15 millió lejes támogatásból egy másik épületrész építését fejeznék be, 24 új osztálytermet kialakítva.

Lázár-Kiss Barna András baróti polgármester | Fotó: 3szek.ro

Lázár-Kiss Barna hangsúlyozta: ki kell még írni a versenytárgyalást a kivitelezésre, a folyamatnak sok buktatója lehet, ezért óvatos azzal kapcsolatban, hogy mikor tehetnek pontot az építkezés végére. Háromszéken a legrégebben elkezdett beruházás a baróti iskolai épületegyüttes máig be nem fejezett építése.

A létesítményt 1990-ben kezdték építeni, aztán forráshiány miatt leálltak, a beruházás mintegy 30 százalékban valósult meg. Az erdővidéki önkormányzatnak érdeke, hogy a közel harminc éve épülő iskola végre tető alá kerüljön, hiszen a tanintézet jelenleg több épületben működik, ezek egy részéért bért fizetnek.