A háromszéki turizmus legújabb gyöngyszemét, a helyi vállalkozói összefogás mintapéldáját adták át kedden Sepsiszentgyörgy előpataki határában. A Bertis cégcsoport legújabb beruházását, az egyhektáros területen fekvő Panoráma Boutique Hotelt és a térség legnagyobb rendezvénysátorát a tulajdonos Berszány Tibor ismertette. A Sláger Rádió érdeklődésére elmondta, hogy alig egy év alatt, 2 millió eurós befektetésből jött létre a térségben egyedülálló turisztikai és vendéglátó létesítmény, amelyekkel magas minőséget céloztak meg.

Panoráma Boutique Hotel és rendezvénysátor | Fotó: Kovács Zsolt

Berszány Tibor elmondta, hogy a 20 szobás, 40 férőhelyes, konferenciateremmel és spa részleggel is rendelkező hotelt egy már létező panzióból alakították át, illetve bővítették. Cél egy 4-5 csillagos szálloda létrehozása volt, viszont mivel a létesítmény méretében nem elég ehhez a kategóriához, a „butik hotel” megnevezéssel szeretnék jelezni, hogy nagyon magas minőséget kínálnak. A sok fa és kő elemet, illetve igényes belső díszítőelemeket tartalmazó szálloda látványtervezője egy sepsiszentgyörgyi művész, Ramon Grosos volt, de a létesítmény minden elemének kivitelezésével helyi vállalkozásokat bíztak meg.

Berszány Tibor a Bertis cégcsoport tulajdonosa | Fotó: Kovács Zsolt

Berszány Tibor érdeklődésünkre rámutatott, hogy 27 éves tevékenysége alatt mindig fontos volt számára, hogy a helyben megtermelt pénzt, helyben költsék el és helyi vállalkozókkal működjön együtt. A turisztikai létesítmény építésében is helyi cégek, több mint 180 mesterembere dolgozott. A Sepsiszentgyörgy előpataki határában kedden átadott létesítmény másik eleme az ezer négyzetméteres, klimatizált és igényesen díszített rendezvénysátor, amely 500 személy befogadására alkalmas. Ezt az esküvők és más események kiszolgálására alkalmas sátrat egy 450 négyzetméteres konyha, kiszolgáló helységek és melléképület egészíti ki. Az egyhektáros, rendezett területen 80 férőhelyes parkolót is kialakítottak.

A térség legnagyobb rendezvénysátra | Fotó: Kovács Zsolt

„A helyszín a háromszéki turizmus egyik gyöngyszeme és nincs annál szebb, hogy egy helyi vállalkozó saját pénzét helyben fekteti be és mindezt más helyi vállalkozók bevonásával teszi meg”, hangsúlyozta Grüman Róbert. Kovászna megye tanácsának alelnöke a keddi átadón kifejtette: Sepsiszentgyörgyön még több szálláshelyre lenne szükség, hiszen évente 15-20 százalékkal növekszik az ide látogató turisták és az itt töltött vendégéjszakák száma is. „Úgy szeretnénk a turizmust fellendíteni, hogy a helyi gazdaságban legyen lecsapódása. Ennek egyik mintapéldája ez az új beruházás”, mondta az elöljáró.

Egyhektáros, rendezett területen fekszik a hotel és rendezvénysátor | Fotó: Kovács Zsolt