Éjszakára kitiltanák a haszongépjárműveket a sepsiszentgyörgyi lakónegyedi parkolókból. Az önkormányzat a honlapján közvitára bocsátotta a határozattervezetet, amelynek értelmében a 1,9 tonnásnál nagyobb áruszállító járművek, és a kilenc főnél több férőhelyes személyszállító járművek este 6 és reggel 6 óra között nem parkolhatnak a lakónegyedi parkolókban. Az előírás nem vonatkozik azokra a helyzetekre, amikor éppen árut rakodnak.

A városvezetés a garázstulajdonosok esetében is új szabályozás bevezetését tervezi, így akinek garázsa van közterületen, nem parkolhatja máshol az autóját. A tervezet szerint, a tulajdonos köteles lesz közölni a garázsban tartott gépkocsi rendszámát, és a garázs 500 méteres körzetében nem állíthatja le közterületen az autót. Ez a korlátozás érvényes lenne azokra is, akik parkolóhelyet bérelnek. A határozat megszegését 100 és 2500 lej közötti bírsággal sújtanák, és a betartását a helyi rendőrség felügyelné.

Az indoklásban az szerepel, hogy a szigorításra azért van szükség, mert a város utcáin, a tömbházak közötti sétányokon és parkolókban több haszongépjármű vesztegel, több autó helyét is elfoglalva. Antal Árpád polgármester szerint, ezek a járművek általában vállalatok tulajdonában vannak, melyeknek van saját kialakított parkolójuk, ám a gépkocsivezető inkább a lakása mellett állítja le ezeket, és foglalja a parkolóhelyeket. Másrészt a garázsokat nem mindig használják rendeltetésszerűen, például lomtárat alakítottak ki benne, az autókat pedig közterületen parkolják.