Sepsiszentgyörgyön „elharapódzott” a jelenség, hogy autósok busz és taximegállókban parkolnak, ami nyilván problémákat szül. A helyi rendőrség az év elejétől fokozottan ellenőrzi és bünteti a buszmegállókban és taxiállomásokban törvénytelenül parkolókat, számolt be Hadnagy István.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség igazgatója rámutatott: a taxisok fizetnek azért, hogy számukra külön kialakított helyek legyenek a városban, a buszok esetében pedig az utasok biztonságát szolgáljak az öböl formára kialakított megállók. Ott ugyanis az autóbusz nem tartja fenn a forgalmat, illetve az utasok biztonságosan, a járdára tudnak kiszállni a járműből.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség idén 49 esetben járt el szabálytalanul parkoló autósokkal szemben, 27 alkalommal figyelmeztették a busz vagy taximegállóban parkolókat, további 22 esetben pedig pénzbírságot szabtak ki. Hadnagy István szerint a figyelmeztetéssel és a pénzbírsággal is, két büntetőpont jár a szabálytalanul parkoló autósnak.

A parkolási vétségért 330 lejes büntetés jár, így az idén kiállított pénzbírságok összege meghaladja a 7000 lejt, számolt be az igazgató. Hozzátette, a helyi rendőrök az utóbbi pár napban inkább figyelmeztetéseket adtak, azonban második esetben kiszabják a pénzbüntetést is. Arra kérik a sofőröket, hogy autóikkal parkoljanak úgy, hogy ne zavarják a buszokat, hiszen ha azok a buszmegálló öböl helyett a főúton állnak meg és valaki a dupla záróvonalon megelőzi őket, az a sofőr hajtási jogosítványának felfüggesztésével jár.

Hadnagy István arra is felhívja a figyelmet, hogy minden cikk-cakkos mintával festett helyen, beleértve a gyalogosátkelők védőövezetét is, tilos megállni autóval.