Szinte biztos, hogy a következő labdarúgó idényben is a hazai élvonalban követhetjük a Sepsi OSK mérkőzéseit. A sepsiszentgyörgyi focicsapat ugyanis péntek este hazai pályán 2 – 1-re legyőzte a sereghajtó Bukaresti Juventus csapatát. Az így begyűjtött három pont elég lehet ahhoz, hogy a Sepsi OSK bebiztosítsa a 1. ligában való maradását, sőt a legújabb cél, hogy a bajnokságot az alsóház második helyén végezzék.

Játszik a csapat | Fotók: Dávid Attila

Ez az ünnep hete volt a háromszéki fociszurkolók számára, hiszen kedvenc csapatuk két alkalommal is pályára állt a sepsiszentgyörgyi stadionban és mindkét alkalommal nyerni tudott. Ahogyan azt megszokhattuk ez alkalommal is megtöltötték a stadiont a piros-fehérbe öltözött szurkolók. A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, hiszen az éppen születésnapját ünneplő Fülöp István a 6. percben egy szabadrúgásból talált be a Juventus hálójába.

Játszik a csapat | Fotók: Dávid Attila

A vendégcsapat viszont tíz perccel később ugyancsak szabadrúgásból származó góllal egyenlített, Mihai Leca révén. A szünetben egyenlő volt az állás, majd a második félidő elején két hatalmas helyzetet hagyott ki a sepsiszentgyörgyi csapat, de kitartásuk nem volt eredménytelen, hiszen az összecsapás 52. percében Fülöp szögletből adta be a labdát a kapu elé, ahol Ionuț Ursu fejelte hálóba a játékszert. Ezzel a góllal be is állt a mérkőzés végeredménye. A pénteki mérkőzés játékosának is Fülöp István tekinthető, aki egy góllal és egy gólpasszal segítette csapatát, ezt megelőzően a keddi, Temesvár elleni mérkőzésen pedig két gólt szerzett.

Játszik a csapat | Fotók: Dávid Attila

A pénteki eredménnyel a Sepsi OSK 32-re növelte pontjai számát és az 1 Liga alsóházának 2. helyét foglalja el a Dinamó mögött. A sepsiszentgyörgyi focicsapat május 24-én idegenben játszik a Medgyesi Gázmetán ellen a 1 Liga alsóházi rájátszásának 12. fordulójában.