Napokig nem működött a számítógépes program az egészségügyben, az egészségbiztosító pénztár szerint a hibát kijavították, ám a rendszer továbbra is akadozik, mondta a Sláger Rádiónak Seres Lucia. A Kovászna megyei háziorvosok szövetségének elnöke szerint napok óta nem tudtak elektronikus recepteket, küldőpapírokat írni és ugyan az egészségbiztosító pénztár előrukkolt egy közleménnyel, de azóta sem oldódott meg a helyzet.

„Folyamatosan lessük, hogy mikor működik a kártyaolvasó, a krónikus betegeket visszahívtuk egy későbbi időpontra, sürgős esetekben kénytelenek voltunk fizetéses recepteket is felírni. Munkaidő után bennmaradunk, hogy utólag az adatokat bevezethessük a rendszerbe. Ilyen körülmények között nem lehet dolgozni, csak kínlódunk”- részletezte a háromszéki háziorvos. Seres Lucia szerint a bürokrácia amúgy is akadályozza a betegellátást, ám ha a számítógépes rendszer összeomlik, teljesen ellehetetlenítik a munkájukat.

Dragoş Tatu, a Kovászna Megyei Egészségbiztosító Pénztár igazgatója a Sláger Rádiónak megerősítette, hogy továbbra is akadozik a rendszer. Dragoş Tatu hozzátette, minden hibát jelentenek Bukarestbe, és visszajelzéseket is kaptak, a legtöbbről már tudtak, és folyamatban van a hibaelhárítás.