A Sepsi OSK hétfőn este, hazai pályán veszített a Concordia Chiajna ellen és lecsúszott egy helyet a labdarúgó 1. liga alsóházának ranglistáján. Ezzel megszakadt a sepsiszentgyörgyi focicsapat hét forduló óta tartó veretlenségi sorozata. A hétfő esti, Concordia Chiajna elleni 2-0-ás vereség azért is érte hideg-zuhanyként a háromszéki szurkolókat, mert legutóbb a piros-fehér csapat fölényesen nyert a Bukaresti Dinamó ellen, így bizton reménykedhettek abba, hogy meg tudják verni a gyengébb játékerőt képviselő chiajnai csapatot is.

Megbotlott a Sepsi OSK | Fotók: Dávid Attila

A sepsiszentgyörgyi stadionban ismét telt ház előtt zajló mérkőzés gyengén kezdődött a hazai csapat számára, ezzel szemben a vendégcsapatnak már az összecsapás 28. percében sikerült kapuba találnia Marian Cristescu révén, aki kihasználta Jure Obšivač hatalmas védelmi hibáját. Ezután az éledező Sepsi OSK támadásba lendült az egyenlítés reményében, de az első félidő záró momentumaként Benjamin Kuku fejese a kapufán pattant.

Fotó: Dávid Attila

A második félidőben Eugen Neagoe edző két cserét is végrehajtott, Filipe Olivierat és Hadnagy Attilát is pályára küldte. A Sepsi OSK ismét támadásba lendült és az játékoscsere gólt is eredményezett, amit viszont a bíró nem adott meg, miután a partjelzőtől azt a – nagy valószínűséggel hibás – jelzést kapta, hogy a gólpassz az alapvonalon túlról érkezett a kapuba rúgó Hadnagy Attilához.

Fotó: Dávid Attila

Ezt követően ismét a Concordia Chiajna-nak kedvezett a játék állása, hiszen a 66. percben Paul Batin-nak sikerült másodjára a sepsiszentgyörgyiek kapujába találnia. A mérkőzés utolsó részében a Sepsi OSK hiába próbált erőltetett menetben betalálni az ellenfél kapujába, a mérkőzés állásán nem sikerült változtatniuk. A sepsiszentgyörgyi csapat nyolc forduló óta az első vereségét volt kénytelen elkönyvelni, így jelenleg a labdarúgó 1. Liga alsóházának 4. helyére esett vissza. A következő fordulót szombaton 13 órától játssza a Sepsi OSK, amely az FC Voluntari otthonába látogat.

A Székely Légió a vereség ellen is kitartóan bíztatta kedvenceit | Fotó: Dávid Attila

A korábbiakhoz képest a hétfői, sepsiszentgyörgyi mérkőzés egyik látványos változása volt még, hogy nem az eddigi őrző-védő cég látta el a pálya biztonsági feladatait. Ennek oka feltehetően az, hogy múlt héten a bukaresti Dinamó elleni mérkőzésen egy fővárosi szurkoló kijátszotta a biztonságiak figyelmét, a hazai szurkolók előtti kerítésről letépett egy magyar zászlót és végigrohant vele a pályán, a biztonságiaknak csak későre sikerült földre teperniük. Ugyanakkor a dinamó szurkolók a védőkerítést áttörve próbáltak behatolni a pályára, őket könnygázspray-el terelték vissza a lelátókra. A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) fegyelmi bizottsága május 9-én dönt arról, hogy az incidens miatt miként bírságolja meg a mérkőzést megrendező sepsiszentgyörgyi klubot.