A napokban töltötték fel azt a videót a megosztóra, amelyen az látszik, hogy éjszaka Árkos község főutcáján rohan végig a medve. A szemtanúk autóval követik a vadat, majd szembejön valaki, akkor a gépkocsival a medve és a kerékpáros közé állnak. A medve végül beszalad egy mellékutcába, és eltűnik.

Árkos polgármestere, Máthé Árpád a Sláger Rádiónak elmondta, az eset három héttel ezelőtt történt, csak most került fel a film a YouTube videomegosztóra, azóta nem bukkant fel a vad a faluban. Korábban néhányszor a település határában láttak medvét, de eddig nem merészkedett be a faluba. A három héttel ezelőtt történt incidens során egy férfi ment szembe a medvével és ijedtében felmenekült a legközelebbi villanyoszlopra, de a medvét autóval követők is a vad és a férfi közé álltak.

 

Az árkosi polgármester elmondta, mivel a medve többet nem bukkant fel, és senki nem jelentette hivatalosan, ezért az önkormányzat sem lépett. Az eljárás különben az, hogy ha bejelentést kapnak, akkor azt továbbítják a környezetvédelmi hivatalhoz, és a vadásztársasághoz. László Béla a Kovászna Megyei Vadász Egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, tudnak az árkosi esetről, de amíg nem kapnak érszervételezést, nem tudnak lépni. Ha bejelentés érkezik, akkor figyelik a területet, és megpróbálják elkergetni a medvét. A környezetvédelmi minisztériumhoz is jelentik, Bukarestben döntik el, hogy kilövési engedélyt adnak, vagy a medvét elköltöztetik, ha az indokolt.