Korszerű, innovatív és több funkciót is ellátó mezőgazdasági gépparkot vonultatott fel csütörtökön az ország legnagyobb gumiabroncs forgalmazó Nexxon cég mezőgazdasági részlege. Az esemény több mint száz háromszéki mezőgazdászt vonzott a rétyi útkereszteződésnél lévő bemutató parcellára, ahol érkezéskor mindenki ajándékcsomagot illetve 500 euró értékű ajándékutalványt kapott.

Covaciu István, a cég mezőgazdasági gépeket forgalmazó igazgatója tartott rövid tájékoztatót az általuk forgalmazott cseh Farmet és Agrio, a görög Foukas és az olasz Moreni gyártású mezőgazdasági gépekről, amelyeket az azokat használó gazdák mutattak be munka közben.

Sok gazda érdeklődött a Nexxon által forgalmazott mezőgazdasági gépek iránt | Fotó: Kovács Zsolt

Barta Vilmos, a Nexxon cég vezérigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy három éve bővítették szolgáltatásaik sorát és több mezőgazdasági gép márka kizárólagos forgalmazói az országban, jelenleg a kézdivásárhelyi központi székhely mellett 6 területi kirendeltségük és raktáruk van Aradon, Bukarestben, Kolozsváron, Temesváron, Konstancán, Galacon, Sepsiszentgyörgyön és Nagybányán.

Barta Vilmos szerint közelebb szerettek volna kerülni a partnereikhez, erre jó lehetőséget biztosít az is, hogy a gumiabroncs kereskedelem mellett mezőgazdasági gépek széles skálájával szolgálják ki a gazdákat. A mezőgazdasági gépek piacán jelen vannak a nagynevű gyártók, de a Nexxon több olyan márkát képvisel, amelyek innovatív és korszerű gépeket gyártanak, de árban elérhetőbbek, ezért a kisebb gazdák számára hozzáférhetőbbek.

Munka közben is megnézhették a Nexxon által forgalmazott mezőgazdasági gépeket | Fotó: Kovács Zsolt

Tapasztalatuk szerint a mezőgazdasági gép vásárlás hullámzó, nagyban befolyásolják a gazdák rendelkezésére álló pályázati lehetőségek, e tekintetben viszont az elmúlt időszak és az idei év is jónak mutatkozik. A helyi gazdák érdeklődnek a korszerű mezőgazdasági gépek iránt, de vásárlás előtt igénylik a cég szakembereinek tanácsait, akik be is tanítják a gépek használatát, illetve helyi vállalkozásként bizalmi kapcsolatra törekednek a háromszéki és környékbeli gazdákkal.