Történelmi mérkőzést nyert a Sepsi OSK, amely 2-0-ra győzte le a labdarugó 1.Liga alsóházának éllovasát a Bukaresti Dinamót. A fővárosi csapat szurkolói szó szerint könnyes szemel hagyták el a sepsiszentgyörgyi stadiont, mivel az összecsapás utolsó perceiben egy incidens miatt a rendfenntartók könnygázsprayel fékezték meg őket, hogy a kerítést áttörve ne rohanjanak a pályára.

A rájátszás 7. fordulójában a Sepsi OSK telt ház előtt-, azaz több mint 4000 háromszéki szurkoló jelenlétében fogadta a Bukaresti Dinamót, amelyet mintegy 200 szurkolója kísért el Sepsiszentgyörgyre. Több szemtanú beszámolója szerint a rendőri kísérettel autóbusszal bevonuló fővárosi szurkolók gyalázkodó szavakat kiabáltak a járókelőknek, majd a stadion előtt is kiabált egymásnak a két szurkolótábor.

Kerítés szaggató dinamósok | Fotók: Dávid Attila

A mérkőzés tűző napsütésben, jó hangulatban kezdődött, ugyanis bevonult a pályára a hétvégén harmadik bajnoki győzelmét megszerző Sepsi SIC női kosárlabdacsapat, akiket hangosan ünnepelt a lelátókon összegyűlt tömeg, amely később a mérkőzés közben is végig hangosan buzdította kedvenc focicsapatát.

A Sepsi OSK elszánt és bátor focit játszva kétszer is a Dinamó hálójába talált. Az összecsapás hőse Ibrahima Tandia volt, aki először a 30-ik percben Marko Simonovszki passzát követően lőtte a Dinamó kapujába a labdát. A folytatásban mindkét oldalon számos helyzet alakult ki, de a rendez játékidőben nem született már több gól.

Ibrahima Tandia gólt lő a Dinamó hálójába | Fotók: Dávid Attila

A hosszabbításban a pályán és a lelátókon is érezhető volt a feszültség, hiszen korábban három alkalommal is az utolsó percekben vesztett értékes pontokat a sepsiszentgyörgyi csapat. Ez alkalommal viszont Niczuly Roland bravúrosan védte a hazaiak kapuját.

A 91-ik percben Ibrahima Tandia duplázott, amikor egy ellentámadás végén 12 méterről ismét betalált a Dinamó kapujába, ezzel el is dőlt a találkozó eredménye.

Niczuly Roland bravúrosan védte hálóját | Fotók: Dávid Attila

Ezt az eredményt már nehezen viselték a Bukaresti Dinamó szurkolói. Mindenki megrökönyödésére a Székely Légió szektora irányából egy feketébe öltözött, dinamós szurkoló letépett egy kerítésre kiakasztott magyar zászlót és beszaladt vele a pályára. A rendfenntartók ugyan szaladtak utána, de még arra is volt ideje, hogy belerúgjon a középkezdéshez elhelyezett labdába. A férfit végül a csak a másik térfélen, a Dinamó szurkoló szektor előtt sikerült földre teperni. Amíg a rendfenntartók a pályára beszaladó férfival voltak elfoglalva a fővárosi szurkolók áttörték a védőkerítést és be akartak rohanni a pályára, hogy megvédjék társukat.

Pályára beszaladó dinamós szurkoló zavarta meg a mérkőzést | Fotó: Dávid Attila

Ekkor a rendfenntartók könnygáz spray-vel terelték vissza a lelátókra a dinamós szurkolókat, de kapott belőle a fővárosi klub vezérigazgatója, Ionel Dănciulescu is, aki szintén a lelátón tartózkodott. Ekkor már szükség volt a csendőrök közbelépésére is, akik körbezárták a fővárosi szurkolókat. A könnygázspray egy idő után belepte a pályát is, a játékosok a pólójukba rejtették arcukat, de a szél a hazai lelátók fele is fújt a csípős gázból.

Kerítésszaggató dinamós szurkolók | Fotók: Dávid Attila

Az incidens miatt a mérkőzést néhány percre félbe kellett szakítani. Az újraindítás után következett még néhány percnyi foci. Az összesen 11 percnyi hosszabbítás viszont már nem változtatott a végeredményen, a Sepsi OSK megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A hét forduló óta veretlen sepsiszentgyörgyi csapat jelenleg az alsóház harmadik helyén tartózkodik.

A Sepsi OSK történelmi győzelme a Dinamó Bukarest ellen | Fotók: Dávid Attila

A mérkőzést megzavaró incidenst várhatóan kivizsgálja a Román Labdarúgó Szövetség is. Érdeklődésünkre a Sepsi OSK szóvivője, Kiss Edit elmondta, a pályára berohanó férfit a csendőrség vizsgálja, ők fogják kideríteni, hogy valóban dinamós szurkoló volt-e a provokáló személy. A sepsiszentgyörgyi klub a hatósági vizsgálat lezártát követően, holnapra (keddre) ígért tájékoztatást az esetről. A DigiSport csatorna egy videót tett közzé, amely kétségtelenül megerősíti, hogy az incidenst a dinamó szurkolója okozta, ezt a tévének elismerte a fővárosi csapat vezérigazgatója is.  

Ünnepel a Sepsi OSK főtámogatója Diószegi László | Fotók: Dávid Attila
Sepsi OSK gólöröm