Magyarellenesség miatt megbírságolták a Román Labdarúgó Szövetséget, a Dinamó és a Poli Iași focicsapatokat. Az Országos Diszkriminációellenes Tanács azért szabott ki összesen 30.000 lejes büntetést, mert a két élvonalbeli fociklub szurkolói „Kifele a magyarokkal az országból!” rigmust skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzéseken.

A diszkriminációellenes tanács a román labdarugó bajnokság élvonalában tavaly augusztusban lejátszott két mérkőzésen történt incidenseket vizsgálta. Mindkét meccsen a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játszott a Bukaresti Dinamo, majd a Poli Iași ellen. A háromszéki focicsapat ellenfeleinek szurkolói a „Kifele a magyarokkal az országból!” rigmust skandálták.

A hatóság megállapította, hogy ez a megnyilvánulás hátrányos megkülönböztetést jelent a romániai magyar közösséggel szemben, amely tagjainak sérti az emberi méltósághoz való jogát. Ezért az Asztalos Csaba vezette testület egyhangú döntés nyomán a román szakszövetséggel, valamint a két klubbal szemben 10-10 ezer lejes bírságot rótt ki. A Sepsi OSK egyébként hétfőn, hazai pályán éppen a bukaresti Dinamót fogadja.