Vállalkozás és család női szemmel” címmel szervezett előadást a háromszéki Női Menedzserek Egyesülete, amely rendhagyó módon egy férfit, Szabó Jenő nemzetközi búvároktatót kért fel, hogy beszéljen a minőségi családi és szakmai élet lehetőségeiről.

A Startup Week gazdasági rendezvénysorozat keretében szervezett eseményen összegyűlt mintegy kéttucatnyi háromszéki női menedzsert, Tankó Piroska az egyesület vezetője köszöntötte és elmondta, hogy ma már az információ többet ér mint a pénz, ezért is tartják fontosnak, hogy tapasztalatot cseréljenek, információt szerezzenek, ez esetben arról, hogy a nők miként tudnak megbirkózni a családi és szakmai tevékenységük során őket érő stresszel.

Női vállalkozók Háromszéken: összeegyeztetni a szakmát a családdal

Szabó Jenő rámutatott, hogy az üzleti életben tevékenykedő nők esetében is gondot jelent, hogy hazaérve se tudják letenni a munkát ezért összecsúszik a családi és szakmai életük. A búvároktató felidézte a Harvard egyetem által elvégzett „75 éves kísérletet”, amelynek során a kutatók 724 ember életét kísérték nyomon 75 éven keresztül.

A kísérlet elején az egyetemista korú alanyok 80 százaléka szerint a meggazdagodás-, 15 százalékuk szerint a híressé válás jelentené a boldog életet. Életüket végig követve a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy azoknak lett boldog és eredményes életük, akiknek jók voltak a társas, szociális kapcsolataik.