Egy igazán eredményes bajnoki idény után néhány kis lépés választja el a Sepsi SIC női kosárlabdacsapatot a harmadik bajnoki címétől. A sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat idén már megszerezte a 3. kupagyőzelmét, most be szeretné zsebelni a 3. bajnoki címét is. Hétvégén kiderül, hogy folytatódik-e a sikeres menetelés, hiszen kezdődik az ötből három győztes mérkőzésig tartó küzdelem. A bajnoki aranyéremért a Sepsi Sic a Szatmárnémeti VSK ellen küzd meg. A pályaelőny a sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapatnak kedvez, hiszen a bajnoki döntő első két összecsapását pénteken és szombaton 19 órától a Sepsi Arénában kerül sor.

Az idei idényben a két csapat már négy alkalommal találkozott, az eddigi győzelmek tekintetében fölényesen, 4-0-ra vezetnek a sepsiszentgyörgyiek. A Sepsi SIC edzője, Zoran Mikes a bajnoki döntőt megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a csapat mentálisan, fizikailag és taktikailag is fel van készülve arra, hogy sorban három győzelmet szerezzen a Szatmárnémeti VSK ellen. A tréner ugyanakkor rámutatott az egész idényben azért dolgoztak, hogy ismét eljussanak a bajnoki döntőig, ugyanakkor lépésről lépésre koncentrálnak, azaz most legfontosabb, hogy az első, pénteki mérkőzést megnyerjék, majd időközben korrigálnak ha szükség lesz rá.

Zoran Mikes edző és a Sepsi SIC csapata | Fotó: Crow Security

A sajtótájékoztatón Ancuța Stoenescu, a zöld-fehérek játékosa szerint az idei nyertes sorozat a komoly, kitartó munkának köszönhető. A 12 bajnoki címmel rendelkező Ancuța Stoenescu hozzátette az idei bajnoki döntő mérkőzései során a csapatban gondolkodik, nem pedig az egyéni eredménye növelésére koncentrál. Zoran Mikes szerint egy hosszú bajnokság áll a hátuk mögött, így minden játékosnak vannak kisebb-nagyobb problémái, ennek ellenére csapatának nincsen választási lehetősége, mindannyijuknak harcolniuk kell a véghajrában.

A Sepsi Sic kosárlabdacsapat nagy érdeklődésre és a hűséges szurkolótábor fergeteges buzdítására számít a pénteki és szombati mérkőzésen. A Sepsi Arénában mindkét nap 19 órakor kezdődik a mérkőzés, a városból autóbuszokat is indítanak az arénához. Ezek mindkét nap 18 órától és 18.15-től indulnak a Gólya utcai végállomástól, majd végighalad a városon egészen az Állomás negyedig, és az útközben felszálló szurkolókat a Sepsi Arénához szállítják. Visszafele a mérkőzést követően indulnak a város irányába az autóbuszok.