A héten átfogó kampányba kezdett a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség, hogy leszoktassa a gépkocsivezetőket arról, hogy a járdán parkoljanak. Hadnagy István a helyi rendőrség igazgatója a Sláger Rádiónak elmondta, aggasztó méreteket öltött a városban, hogy a gépkocsik a járdán állnak, a gyalogosok kénytelenek kerülgetni ezeket, az úttesten menni.

Hangsúlyozta, a közlekedési jogszabály tiltja a járdán parkolást, ezt mégis sokan megteszik. A városközpont környékén levő utcákban sokan felállnak a járdára, hogy ne kelljen a parkolásért fizetni, de a lakónegyedekben is előfordul, hogy ott állítják meg a járműveket.

Hadnagy István elmondta, munkatársai járják a várost, és idézést hagynak azon az autón, amelyet a járdán találnak. Minden esetet egyénileg bírálnak el, annak függvényében, hogy hol parkolt az autó, mennyire foglalta el a járdát, a jegyzőkönyv kiállítása után figyelmeztetésbe részesítik a gépkocsivezetőt, vagy bírságot rónak ki. A járdán parkolásért 290 lejes pénzbírság és két büntetőpont jár.

Az igazgató kifejtette, az akciót addig folytatják, amíg sikerül leszoktatni a sepsiszentgyörgyieket a járdán parkolásról. Sepsiszentgyörgyön idén 50 százalékkal drágult a parkolás, 3 lejbe kerül egy óra, és 15 lej a napi jegy az automatáknál. A városközpont 15 utcájában, összesen 717 pakolóhelyért kell fizetni hétköznapokon 8.30-tól 16.30-ig.