A labdarúgó Liga 1. alsóházi rájátszásában veretlen Sepsi OSK először nyert mérkőzést hazai stadionban. Ezzel a telt ház előtt zajló mérkőzésen résztvevő több ezer háromszéki szurkolónak okozott örömteli pillanatokat és három pontot zsebelt be miután 2-1-re győzött a Medgyesi Gaz Metan ellen.

A szombati mérkőzés első félidejét még a vendégcsapat hozta, mivel a venezuelai Mario Rondón fejessel talált be a Sepsi OSK kapujába. A második félidő elején viszont kettős embercserét hajtott végre a sepsiszentgyörgyiek edzője, Eugen Neagoe, aki Constantin Dima helyére Yasin Hamedet, Filipe Oliveira helyére pedig Benjamin Kukut küldte pályára. Később lehívta a pályáról Ibrahima Tandiát is, akinek helyébe Hadnagy Attilát küldte pályára.

 

Sepsi OSK gól | Fotók: Dávid Attila

Ezek a változtatások meg is hozták az eredményt, hiszen a tapasztalt sepsiszentgyörgyi csatár öt percen belül, a meccs 69. percében be is talált a vendégek hálójába. Az egyenlítést követően a mérkőzés hosszabbításában pedig Marko Simonovszki lőtte a győztes gólt lőtt. A Sepsi OSK ezen a mérkőzésen nyert először valóban hazai pályán és az ezért járó három pont révén ismét egy helyet lépett előre a ranglistán.

A sepsiszentgyörgyi focicsapat jelenleg az alsóház harmadik helyén tartózkodik. A Sepsi OSK április 23-án a Botosani csapat vendégeként folytatja a bajnokságot.