Sepsiszentgyörgy önkormányzata ismét megpróbálkozik a főtér felső felének parkosításával. A prefektúra és megyei tanács előtti téren a téli időszakban egy nagy méretű korcsolyapályát állított föl az önkormányzat. Most azonban leszerelték a sportlétesítményt és ismét üresen tátong a terület. Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, olyan keresik a megoldást, várják az ötleteket olyan létesítmény elhelyezésére, amelyhez nem kell építkezési engedély, illetve amely nem zavarja a szomszédos közintézmények tevékenységét.

Antal Árpád szerint a most érvényes területrendezési terv teret lát elő, ezért ott nem tudnak építkezni. A polgármester valószínűnek tartja, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ismét megpróbálkozik a vonatkozó városrendezési terv módosításával. Azt szeretnék, ha az említett területet parkosítanák.

Korcsolyapálya Sepsiszentgyörgy főterén | Fotó: Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat

Mint arról beszámoltunk korábban erre a helyszínre tervezte az önkormányzat a „sárkánydombnak” nevezett térplasztikát. Ezt viszont a román közösség, a prefektúra és az erőszak-szervezetek akadékoskodása miatt nem sikerült megvalósítani. A városrendezési terv módosítását például nem hagyta jóvá a titkosszolgálat. Antal Árpád kifejtette: úgy érzékeli az elmúlt időszakban ezeknek az intézményeknek a tevékenysége elkezdett közeledni az alkotmány és a törvények által előírt hatáskörökhöz.

Úgy tűnik ezek az intézmények jó irányban változtak, elkezdtek valós feladataikkal foglalkozni”, mondta Antal Árpád, aki szerint valószínű az önkormányzat még egyszer nekifog a területrendezési terv módosításának, bízva abban, hogy ezúttal más választ kapnak mint korábban. A rendezési terv módosításában parkosítást látnának elő.