Ingyen internetet biztosító wifi hálózat lesz több háromszéki településen is. Eddig több mint tízezer település – köztük 15 háromszéki – iratkozott fel a #WiFi4EU portálon arra a programra, amely részeként az Európai Unió ingyenes wifihálózatok létrehozását támogatja.

A programra jelentkező városok és falvak 20 ezer euró értékű vásárlási jegyeket kaphatnak, amelyekből megvalósíthatják az ingyenesen használható wifihálózatokat. A települések vezetői egy erre a célra létrehozott weboldalon regisztrálhatnak, ahol azoknak a vállalatoknak a listáját is megtalálják, amelyek rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel ahhoz, hogy elvégezzék a munkálatokat. A nyertes településeknek vállalniuk kell, hogy legkevesebb három évig fedezik az ingyenes internetet biztosító wifihálózatok fenntartási költségeit.

Kovászna megyéből Barót, Bardóc, Bodok, Bodzaforduló, Bölön, Dobolló, Esztelnek, Kézdivásárhely, Málnás, Mikóújfalú, Nagyajta, Sepsiszentgyörgy, Szentlélek, Réty, Torja és Zabola pályázott eddig ingyen wifire.