A vállalkozni vágyó háromszékiek elkezdhetik papírra vetni üzleti tervük vázlatát, hiszen tavasszal több gazdasági szervezet és önkormányzat is nagyszabású vállalkozásfejlesztési programot indít.

A Kovászna megyei kereskedelmi kamara előadótermét zsúfolásig megtöltötték kedden a vállalkozni vágyók. Édler András a kamara háromszéki elnöke bejelentette, hogy az Országos Kereskedelmi és Iparkamarával illetve az OTP Consulting céggel közösen 22 millió lejes programot valósítanak meg a következő 3 évben.

Édler András a háromszéki kereskedelmi kamara elnöke ismerteti a vállalkozásfejlesztési programot | Fotó: Kovács Zsolt

Ennek keretében a Központi Fejlesztési Régió hat megyéjében 740 személy vehet részt ingyenesen 40 órás vállalkozói készség fejlesztő tanfolyamon, mentorok irányítása alatt kidolgozhatják üzleti tervüket és a legjobb 89 terv megvalósítását egyenként, legtöbb 34 ezer eurós kezdőtőkével és fennmaradásukhoz szükséges szakmai tanácsokkal támogatnak. Ezáltal mintegy 180 új munkahely jön létre a térségben.

Az OTP Consulting vezetője, Olti Ágoston szerint az is eredményt jelent, ha az indulás után cégek fele marad működőképes. A programról részleteket a www.antreprenortransilvania.ro oldalon találnak, ugyanott tudnak feliratkozni is.

Ilyen vállalkozásfejlesztő programot indított a Kovászna megyei önkormányzat, az Asimcov vállalkozói szövetség, a LAM Alapítvány, kedden pedig a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara is elindította a „Vállalkozz Erdélyben!” című programját.