A Kovászna Megyei Kereskedelmi kamara együttműködik egy kínai nagyvállalattal, hogy segítsen megbízható kínai beszállítót találni a háromszéki vállalkozóknak. A kínai CECZ (Central European Trading and Logistic Cooperation Zone) nagyvállalat adatbázisában több mint 600, a kínai kereskedelmi minisztérium által ellenőrzött, és minősített cég található, ha a helyi vállalkozó felveszi a kapcsolatot a kamarával, ebből tudnak potenciális, megbízható partnereket ajánlani, tájékoztatott Édler András.

A kereskedelmi kamara elnöke szerint szinte naponta szembesül azzal, hogy a helyi vállalkozók valamilyen gépet, berendezést, terméket vásárolnak Kínából, mert ott sokkal olcsóbb. Ugyanakkor azt tapasztalják, hogy tartanak az átveréstől, rengeteg cég van, nehéz eligazodni, nehézkes a kapcsolattartás. A kereskedelmi kamara abban segít, hogy a háromszéki vállalkozók vagy magánszemélyek ne kerüljenek ki vesztesen.

Édler András szerint május végén Budapesten rendezik meg a China Smart Expo-t. Minden háromszéki vállalkozó, aki elmegy erre a kiállításra 150 euró, tetszőlegesen felhasználható támogatást kap a kereskedelmi kamarától. Az egyetlen feltétel, hogy legalább hat kínai partnerrel szervezzenek le előre találkozót. Jelentkezni a kereskedelmi kamara sepsiszentgyörgyi székhelyén lehet.