Az adófizetők rohamára számít a következő napokban a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A kedvezményes helyiadó befizetési határidő lejárta, azaz március 31-e előtt felpörög az adófizetési kedv, sokan igyekeznek befizetni egész évi ingatlan, terület és jármű adójukat, hogy részesüljenek a 9,9 százalékos kedvezményben, tájékoztatott Sztakics Éva.

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere szerint a magánszemélyek fele élt ezzel a lehetőséggel. A jogi személyek már nem ennyire lelkes adófizetők, hiszen a cégek az ingatlanadót 6%-ban, a területadót 9%-ban és jármű adót 22%-ban törlesztették. Az alpolgármester szerint a határidő lejártáig ez sokat változhat, hiszen a jogi személyek fel kell értékeltessék ingatlanjaikat és ezt a dokumentációt március 31-ig nyújthatják be a városkasszába, ahol a következő napokban adófizetői rohamra számítanak.

Sepsiszentgyörgyi városkassza | Fotó: Kovács Zsolt

Ebben az időszakban próbálják hatékonyabbá tenni az adóbegyűjtést, így például felhívják a kilyéni és szotyori lakosok figyelmét, hogy szerdán és csütörtökön, 9 és 13 óra között lehetőségük van a településükön kifizetni az éves adójukat, nem kell ezért Sepsiszentgyörgyre utazniuk. A kilyéniek Vaszi Etelka falufelelősnél-, a szotyoriak az óvoda alagsorában tehetnek eleget adóbefizetési kötelezettségüknek.