A háromszéki prefektus lemondását kérte a parlamentben Benkő Erika. A sepsiszentgyörgyi RMDSZ képviselő a Kovászna megyei prefektus március 15-ei túlkapásairól számolt be keddi, parlamenti felszólalásában és Sebastian Cucu lemondását kérte.

„A prefektus ellentmondott Románia miniszterelnökének a március 15-i ünnepségek kapcsán kinyilvánított tetteivel, méltóságukban sértette meg a Kovászna megyei magyarokat azzal, hogy akadályozta a békés ünneplést és ezért le kell mondania”- fogalmazott Benkő Erika, aki méltatta, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök köszöntötte az ünneplő magyarokat, ám felhívta a figyelmet, hogy közben a prefektus szabotálni próbálta az eseményt, „mindent megtesz annak érdekében, hogy rossz közhangulatot szítson”.

Benkő Erika rámutatott, a prefektus megbírságolta Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármestereit a magyar szimbólumok használatáért, annak ellenére, hogy a törvény biztosítja a romániai nemzetiségeknek az ünnepeiken a szimbólumaik használatát. A sepsiszentgyörgyi RMDSZ képviselő arra is kitért, hogy Klaus Johannis államfő semmibe vette a magyarság ünnepét, és meg sem emlékezett róla.