Milleniumi zászlót adományozott vasárnap Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai Református Egyházközségnek. Az ezer éves államiságot szimbolizáló zászló átadására a vasárnapi istentisztelet keretében került sor.

A negyedik sepsiszentgyörgyi református gyülekezet templomát tavaly augusztusban szentelték fel, hat évvel az alapkőletétel után. A Zakariás Attila, Ybl Miklós díjas sepsiszentgyörgyi építész által tervezett 500 férőhelyes templom az 1800 lelket számláló gyülekezet otthona.

A sepsiszentgyörgyi, Gyöngyvirág utcai református templom | Fotó: Vargyasi Levente

Németh Zsolt elmondta, Erdélyben az elmúlt esztendőben öt református templom épült, Orbán Viktor miniszterelnök döntött úgy, hogy ezeknek a templomoknak milleniumi emlékzászlót adományoz. „Ez a zászló a keresztény Magyarország, a keresztény Európa eszméjét jeleníti meg, a kereszténység az ezer éves magyar államiság, a magyarság megmaradásának záloga volt, bízunk abban, hogy a kereszténység a következő években, évszázadokban is megtart minket”– mondta Németh Zsolt.

“Ez a zászló az összetartozás szimbóluma, és olyan embertől kapjuk aki az életét tette rá a nemzetegyesítésre”, mutatott rá Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere hangsúlyozta, büszke arra, hogy az elmúlt 25 esztendőben hat keresztény templom épült Sepsiszentgyörgyön, miközben Nyugat-Európában zárják be a templomokat.