Több funkciós egyházi épület alapkövét tették le vasárnap a sepsiszentgyörgyi Krisztus király római-katolikus templom szomszédságában. A beruházást a főesperesi hivatal finanszírozza, a város önkormányzata is hozzájárul, a ingatlant az egyház területén építik meg. Az alapkő letételkor egy időkapszulát is elhelyeztek.

A tervek szerint az épületben többek között helyet kap a főesperesi hivatal levéltára, plébánia, és közösségi házként is működik, az építkezést két év alatt befejezik. Antal Árpád polgármester a Sláger Rádiónak kifejtette, építkező, gyarapodó közösség a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király Plébánia, minden évben többet keresztelnek, mint temetnek. Sepsiszentgyörgy legfiatalabb római katolikus plébániájához jelenleg mintegy 3500 személy tartozik.

Időkapszulát is elhelyeztek az épület alapköve alá

A polgármester az alapkőletételkor kifejtette, olyan országban élünk, ahol a háború sújtotta Szíria után a legnagyobb a kivándorlás, ez a magyar közösséget is érinti, ezért fontos az építkezés.

Sepsiszentgyörgyön a rendszerváltás után hat keresztény templom épült, két református, egy katolikus, egy unitárius, egy evangélikus és egy ortodox, vont mérleget az elöljáró. Közben Nyugat-Európában sorra zárják be a templomokat, vagy új rendeltetést keresnek ezeknek. A polgármester szerint ez is egy érv arra, hogy megpróbálunk szülőföldünkön boldogulni.