Sepsiszentgyörgyön, március 15-én írta alá az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést a Minority Safe Pack-et támogató ívet Lázár János. A magyar miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Antal Árpád polgármester felkérésére írta alá ezt a dokumentumot, természetesen saját szülővárosában is gyűjtenek aláírásokat.

A Sláger Rádió kérdésére Lázár János elmondta: a politikai családjuk sokat tesz azért, hogy az aláírások összegyűljenek, folyamatosan kampányolnak ennek érdekében. Lázár János méltatta az európai kisebbségvédelmi kezdeményezés fontosságát és hozzátette, hogy az április 8-ai magyarországi választásoknak regionális jelentősége is van, hogy milyen útra áll rá Közép-Európa, hogy erősödik-e a nemzeti függetlenség, nemzeti önrendelkezés gondolata.

„Mivel értékalapú politizálást folytatunk, az elért eredmények: családtámogatás, adópolitika, határon túli magyarokért vállalt felelősség érdemi veszélyben van. Ilyen szempontból van tétje a választásoknak, és számít az a szavazat is, amit a határon túliak leadnak” – mutatott rá Lázár János.

Antal Árpád és Lázár János a Minority Safe Pack aláírását követően | Fotó: Kovács Zsolt

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint történelmi pillanat, hogy a miniszter Sepsiszentgyörgyön írta alá ezt a fontos polgári kezdeményezést, és biztos benne, hogy április 3-án több mint egy millió aláírás lesz több mint hét tagországban, ahogy ez szükséges.

A Minority Safepack Initiative – Európai védelmet jogainknak! az európai kisebbségek jogvédelméről szól, arról, hogy tagállamait – így Romániát is – kényszerítse a kisebbségek jogainak betartására. 1 év alatt összesen 1 millió aláírásra van szükség az Európai Unió hét tagállamából, az aláírásokat április 3-ig kell összegyűjteni. Itt tudod aláírni!