Nyolc jelölés érkezett be Kovászna megyéből a Civilek Háromszékért Szövetség által meghirdetett Év Civil Szervezete díjra. A díjjal az elmúlt év legsikeresebb civil programjának kivitelezőit jutalmazzák, a díjazott oklevelet és ezer lejes pénzutalványt kap.

Sepsiszentgyörgyről három civil szervezetet jelöltek, a Salvatore Egyesület a Legyél te is életmentő! elnevezésű kisgyerekeknek tartott felkészítő-sorozatával érdemelte ki a jelölést, a Háromszéki Közösségi Alapítvány a Mi-noi helyi értékekért folytatott közösségi kampányával, míg a Philadelphia Pro Familia Support Egyesület a Fogadd el, fogadj el integrációs projektjével. A sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Egyesületet a faluban szervezett programjaiért nevezték a díjra.

Kézdivásárhelyről a Pro Schola Kulturális és Nevelési Egyesület egy helytörténeti film készítéséért került fel a listára, a Zöld Nap Egyesület pedig a Mozgó Délután Kézdivásárhelyen projekttel. A baróti Gondviselés segélyszervezet egy házépítési kaláka megszervezése miatt esélyes a díjra, míg a szintén baróti ZIKE Egyesület környezetvédelmi tábor lebonyolításáért.

Eredményt március 16-án hirdetnek, majd március 21-én kerül sor az ünnepélyes díjátadóra.