Miután az építő kedden hivatalosan is átadta a fedett jégpályát, az szerdától megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint minden szerdán és pénteken 19.30 és 21.30 óra között-, hétvégén pedig 11 és 13 óra valamint 19 és 21 óra között lehet közkorcsolyázni. A teljes árú jegy 9 lejbe kerül, a kedvezményes (gyerek-, diák-, nyugdíjas jegy) 6 lej, a korcsolyabérlésért pedig 10 lejt kell fizetni.

A Sepsi Aréna melletti fedett jégpálya emellett edzések, mérkőzések és tornák helyszínéül is szolgál, így előfordulhat, hogy a hétvégi délelőtti közkorcsolyázás elmarad és csak a délutánira kerül sor. Az első ilyen esetre most hétvégén kerül sor, hiszen az U8-U10-es korosztályú jégkorongozók IV. Bogyán János emléktornájára kerül sor szombat-vasárnap délelőtt.

Fiatal jégkorongozó a sepsiszentgyörgyi műjégpályán | Fotó: Kovács Zsolt

Mint ismert a magyar kormány finanszírozásával, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által megépített fedett jégpályát február elején avatták fel, egy hete pedig elkezdődött a „Bevezetés a sportba” program, amelynek keretében hetente 2000 sepsiszentgyörgyi nagycsoportos, előkészítős és első osztályos gyereket tanítanak korcsolyázni.

A Királypingvinek Jégkorong Klub képviselője, Miklós Ervin elmondta: jó minőségű korcsolyákkal és sisakokkal rendelkeznek, így a foglalkozások idejére minden gyermek számára biztosítanak felszerelést. Újdonság, hogy a jégkorong mellett műkorcsolya szakosztály is létesült, ahol Petra Knežević Kolarevic szerb edző irányítása alatt lehet elsajátítani ezt a sportágat.