Idén korábban beköszöntött a tavasz, mint azt vártuk. A felmelegedés miatt sorban zárják be a sepsiszentgyörgyi sípályákat és korcsolyapályákat. A város szabadidős és sportlétesítményeit működtető Sepsi Rekreatív tájékoztatása szerint a felmelegedés miatt nem tudják üzemeltetni a főtéri korcsolyapályát, amit erre a szezonra bezártak.

Bodor Lóránt a Sepsi Rekreatív igazgatója szerint a december 22-én megnyitott szabadtéri jégpályán 4356 jegyet adtak el, 1100 korcsolyát kölcsönöztek ki és különböző csoportok összesen 30 órát béreltek jeget.

főtéri korcsolyapálya | fotók: Sepsi Rekreatív

Mint arról beszámoltunk rövid volt a háromszéki sízők öröme is, hiszen mindössze egy hétvégét működött a nagyobbik sugásfürdői sípálya. A múlt pénteken megnyitott lejtőt hétfőn a felmelegedés miatt kénytelenek voltak bezárni.

Sepsiszentgyörgyön működik még egy sípálya és egy jégpálya

A téli sportok kedvelői még hódolhatnak szórakozásuknak, ugyanis Sugásfürdőn továbbra is működik a 250 méter hosszú, kisebbik sípálya, míg a Sepsi Aréna szomszédságában nyitva van a fedett jégpálya. Ezek programjáról és jegyárakról a www.rekreativ.club oldalon közölnek részleteket.

Meteorológusok szerint Kovászna megyében, ezen a héten napközben 14-16 fok között, éjszaka pedig mínusz 1 és 2 fok között alakul a hőmérséklet.