Húsz százalékkal csökkentik az idei Szent György Napok költségvetését. Mivel a személyi jövedelemadó csökkentése miatt, idén hétmillió lejjel kevesebb Sepsiszentgyörgy bevétele, ezért a városnapok költségvetését is visszavágták.

Antal Árpád polgármester a legutóbbi tanácsülésen rámutatott, hogy a kevesebb pénz miatt az egyik leglátványosabb változás, hogy idén csak egy nagyszínpadon zajlanak majd a koncertek, előadások. Felszámolják a Szent György téri színpadot, kevesebb előadót, fellépőt szerződtetnek. Idén Művészeti iskola melletti 56-os emlékparkban lesz egy kisebb színpad, ahol a tanintézetek diákjai, tánccsoportok, együttesek lépnek fel.

Antal Árpád azzal érvelt, hogy korábban többen kifogásolták a Sugás áruház előtti színpad körüli rendezetlenséget, ezért idén kísérleti jelleggel azt felszámolják. Rodica Pârvan szociáldemokrata tanácstag sérelmezte a színpad felszámolását, szerinte azt a román közösség a magáénak érezte, és most „elrejtik” ezeket a művészeti iskola udvarára. Antal Árpád leszögezte, egyik színpad sem volt román vagy magyar, mindkét színpadon voltak hazai és magyarországi együttesek.

Tavaly a városnapokat 1,2 millió lejből szervezték, 40 helyszínen több mint 300 program volt. Idén április 21 és 29 között tartják a Szent György Napokat.