Ittas sofőr okozott balesetet Sepsiszentgyörgyön | Fotó: György Alpár-János

Frissítve: Szemtanúk beszámolója szerint hétfőn este 9 óra után, egy ittas autóvezető az Állomás negyedi körforgalom előtt nekiment egy parkoló autónak majd forgalmi táblának is de továbbhajtott. Az Olt hídon a városközpont fele haladva megrongálódott alkatrészek hulltak le az autóról.

A híd után lévő gyalogátjárónál az ittas sofőr ismét elveszítette uralmát a jármű fölött, az út közepén lévő elválasztó szigeten átgázolva áthajtott a szembe jövő sávba ahol frontálisan ütközött egy szembe jövő, szabályosan közlekedő autóval, számolt be a Sláger Rádiónak egy szemtanú. Hozzátette, hogy a helyszínre érkező mentősök elszállították a szabályosan közlekedő jármű sofőrjét és az anyósülésen utazó terhes asszonyt illetve a balesetet okozó sofőrt is.

Ittas sofőr okozott balesetet Sepsiszentgyörgyön | Fotó: György Alpár-János

Frissítés: A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj Marin megerősítette a híradónknak beszámoló szemtanúk értesülését. A szóvivő elmondása szerint a balesetet okozó 48 éves sofőr ittasan vezette autóját. A szondázáskor leheletében 0,94 mg/liter alkohol-koncentrációt mértek. A szabályosan közlekedő autót vezető 33 éves férfi és utasa, egy 24 éves nő kisebb sérülésekkel megúszta az ütközést, számolt be Nicoleta Tolvaj Marin, aki szerint a vétkes sofőr ellen bűnvádi eljárást indítottak.

A baleset áldozata, a szabályosan közlekedő autó vezetője arról számolt be, hogy 13 hete terhes feleségét két napig orvosi felügyelet alatt tartják. “A szerencsén mult minden, megálltam és úgy repült nekünk a részeg sofőr – aki a szemét nem tudta nyitva tartani annyi alkohol volt benne. Feleségem utolsó pillanatban csúsztatta le az övet a combjára, ahol meglilult”, írja beszámolójában a sofőr, aki köszöni a segítséget mindenkinek, aki ott volt. “Egy perc alatt megérkeztek a mentők, a tűzoltóság és a rendőrség”, írja.