Egy új, modern városrész kialakítását tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján híradónk érdeklődésére elmondta: a városközponthoz közel fekvő Multitrans szállítási vállalat és a Közművek Rt székhelyeinek elköltöztetésével szabadítanának fel egy nagy méretű területet.

Oda egy modern városrész kialakítását tervezik, ott épül meg egy új színház a Tamási Áron társulat számára, az Erdélyi Művészeti Központ és a Bod Péter Megyei Könyvtár új épülete. Emellett a közelben lévő központi piac helyén egy korszerű vásárcsarnokot építenének.

Antal Árpád leszögezte mindehhez idén szeretnék elkészíteni a városrendezési tervet (PUZ) majd azt követően kezdődhet el erre a városrészre tervezett épületek tervezése majd a következő években az építése is. A polgármester abban bízik, hogy a városrendezési terv elfogadása nem ütközik az állami hatóságok akadályába, az nem sérti a belügyminisztérium, a titkosszolgálatok valamilyen érdekét, amilyenre volt már példa a városban.

Ugyanakkor tervezik egy új fedett uszoda építését is a Szemerja negyedben a jelenlegi minisztériumi tulajdonban lévő sportbázis szomszédságában. Antal Árpád szerint azért van erre szükség, mert a jelenlegi uszoda fenntartása komoly – évente több mint egymillió lejes – veszteséget termel, miközben a többi sportlétesítmény többé-kevésbé önfenntartó.