A sepsiszentgyörgyiek online felmérés keretében dönthetik el, hogy az önkormányzat milyen befektetésekkel foglalkozzon idén, jelentette be Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a város idei költségvetése megszenvedi a személyi jövedelemadó 16-ról 10 százalékra való csökkentését, emiatt hétmillió lejes bevételkieséssel számolnak.

A polgármester szerint ezt elsősorban a beruházások sínylik meg, hiszen az önkormányzatnak és az alárendelt intézményeknek működniük kell. Összeállítottak egy 40 tevékenységgel, illetve beruházással kapcsolatos listát amit közzétesznek a városháza oldalán és a sepsiszentgyörgyiek rangsorolhatják ezeket.

Antal Árpád polgármester | Fotó: Vargyasi Levente

Február hatodikáig lehet hozzászólni, javaslatokat, észrevételeket megfogalmazni, ahol lehet, ez alapján korrigálnak. A polgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja a visszajelzéseket, ám azt is tudni kell, hogy sok esetben a lehetőségek is beleszólnak a tervezésbe. Van a városvezetésnek víziója a város fejlesztéséről, de érkeznek olyan visszajelzések is, hogy esetenként rosszul állítják fel a prioritásokat.

Rámutatott, hogy figyelembe kell venni, hogy mire lehet pénzt szerezni, mire vannak pályázati kiírások. Antal Árpád szerint idén például a közszállítás fejlesztésére lehet uniós pénzeket lehívni, ezt a lehetőséget fogják kihasználni, még akkor is, ha sokan úgy gondolják egyébre kellene több erőforrást fordítani. Idén aktív lesz az önkormányzat, próbálnak minél több uniós pályázatot benyújtani.