„Nem lehetek képmutató, nem tehetem meg, hogy ne ismerjem el Sepsiszentgyörgy lépéseit, egy európai város felé vezető fejlődés irányában”, állapította meg Dulányi Balogh Szilárd az USR Kovászna megyei elnöke, aki szerdán bejelentette jelöltségét a sepsiszentgyörgyi polgármesteri tisztségre. Hozzátette: jelenleg a sepsiszentgyörgyi és háromszéki önkormányzatokban hiányoznak a konstruktívan érvelő hangok, ezt képviselnék a Mentsétek Meg Romániát (USR) jelöltjei.

Dulányi Balogh Szilárd az USR sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltje | fotók: Kovács Zsolt

Az USR Marius Popa zenész-vállalkozót jelöli Kovászna megye tanácselnöki tisztségére, aki leszögezte: Ő a tárgyalások embere és a békét szereti, ezt képviselné az önkormányzatban is. Kovászna megye fejlesztéséről 21. századi javaslataink vannak és meggyőződésünk, hogy a döntéshozatalt minél közelebb kell vinni a lakossághoz, mondta Marius Popa.

Az USR jelöltbemutató sajtótájékoztatóján elmondták: a sepsiszentgyörgyi tanácstagjelölt listát Dulányi Balogh Szilárd jogász vezeti, őt követi Radu Matei tájépítész, Marius Popa zenész-vállalkozó, Ovidiu Kövér vállalkozó, Larisa Dumitrache városépítész és Răzvan Macovei közgazdász. Olyan szakembereket jelölnek, akik konstruktív érvekkel és ötletekkel tudnának hozzájárulni a város fejlesztéséhez.

Marius Popa az USR Kovászna megyei tanácselnök jelöltje

Kovászna megyei tanácsosi jelöltlistájukat Marius Popa zenész-vállalkozó vezeti, de jelölik még Ilia Rafael Cristian politológus egyetemi hallgatót, aki egyébként az USR zágoni polgármester jelöltje is lesz, de a megyei listájukon van Raul Urda, bodzafordulói polgármester is, aki újrázna a bodzavidéki város polgármestereként.

Az USR megyei elnöke, Dulányi Balogh Szilárd leszögezte: tudatában vannak, hogy „sárkányok” ellen méretkeznek meg, vagyis a nagy pártkapacitásokkal szemben ők kevés emberrel és korlátozott anyagi lehetőségekkel készülnek a választási kampányra. Leszögezte: vádaskodásoktól, támadásoktól mentes, üres ígéretek helyett tiszta és konstruktív kampánnyal, kétnyelvű kommunikációval próbálják meggyőzni a háromszékieket. Olyan várost ajánlanak a sepsiszentgyörgyieknek, ahol a polgár áll minden döntés középpontjában, összegzett az USR háromszéki elnöke.