Magyarországon fogtak el egy férfit, aki ellen a Kovászna megyei bíróság adott ki elfogatóparancsot kábítószer kereskedelem, csalás és erőszakos cselekmények elkövetése miatt. A 38 éves férfit a Kovászna megyei bíróság összesen 13 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte ám ezt nem tudták végrehajtani mivel a vádlott megszökött.

A rendőrség tájékoztatása szerint a most elfogott férfit már 2012 óta köröznek és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene. A háromszéki nyomozók az elmúlt napokban nyomára bukkantak és a magyarországi igazságügyi hatóságok segítségével azonosították a férfit.

A nyomozóhatóság felidézi, hogy a börtön elől megszökött vádlott halmozta a bűncselekményeket: egyrészt elfogták amikor 217 darab ecstasy és amfetamin tablettát szállított, majd később egy társával közösen megvertek egy férfit aki súlyos sérülésekkel került kórházba, ezt követően pedig bűntársaival hamis neveket használva és hamis adatokkal kitöltött fizetési megbízások által több cégnek 262.253 lejes kárt okoztak.

Borítókép: illusztráció