Ne dobjanak szemetet a csatornába és wc-be, kéri a háromszéki Közüzemek. A Kovászna megyei vízszolgáltató szerint rendszeresen küzdenek a kanalizálásban megjelenő szeméttel, ami nem csupán dugulást okoz, hanem a pumpák meghibásodását is.

Kozsokár Attila igazgató szerint a legnagyobb probléma, hogy rendszeresen nagy mennyiségű textilhulladék, ételmaradékok és építkezési törmelék is kerül a csatorna vezetékebe. Az igazgató szerint ha ezeket el is nyeli a wc, a vezetékekben ottmaradnak és főként a tömbházak földszintjén élők tapasztalják a dugulásokat, amikor a szennyvíz visszafolyik lakásaikba.

Ezeket szedték ki a sepsiszentgyörgyi szennyvízcsatornából | fotók: Közüzemek

Kozsokár Attila arra hívja fel a figyelmet, hogy a szennyvíz és az esővíz külön vezetékeken kerül a szennyvíztelepre ám a Közüzemek munkatársai több esővíz vezetéket találtak, amit valakik engedély nélkül kötöttek rá a szennyvízvezetékre. Egy komolyabb esőzéskor a szennyvíz összekeveredik az esővízzel és az illegális vezetéken visszafolyik, illetve a pumpák meghibásodásához vezet.

A Közüzemek legutóbb a sepsiszentgyörgyi Nicolae Iorga utcából a szennyvíztelephez vezető, nagy átmérőjű csőből takarítottak ki tört követ, textil és nejlon anyagokat, amelyek dugulást eredményeztek.