A felmelegedett időjárásnak köszönhetően a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat nagytakarításba kezdett. Felseprik a télen összegyűlt port és csúszásgátló anyagokat, lemossák az összefröcskölt lámpaoszlopokat, közlekedési táblákat, buszmegállókat és a tömbházak gangjait.

Máthé László a Tega köztisztasági vállalat igazgatója szerint a jó időt kihasználva, az elmúlt napokban elkezdték a tél végi nagytakarítást, amit majd később egy tavaszi általános takarítás is követ.

nagytakarítás | fotók: Tega

A köztisztasági dolgozók egyszerre több csapatban járják a várost, leginkább a hajnali-reggeli-délelőtti órákban takarítanak, azzal a szándékkal, hogy a közlekedést ne zavarják meg. Máthé László szerint az Állomás és Csíki negyed voltak a kiinduló pontok, és a Tega március közepéig a város majdnem teljes területén végez mosást, seprést.

A közlekedési táblák, illetve a tömbházak körüli gangok kiemelt figyelemben részesülnek, de a buszmegállókat sem hagyják ki. A fagyos idő során a hótalanítás mellett csúszásgátló anyagokat, többek közt homokot is szórtak az aszfaltra, most ezt is összeseperik a köztisztasági alkalmazottak, sorolta Máthé László.

Hozzátette: mindezek mellett zajlik a zárt és a nyílt hulladékgyűjtők fertőtlenítése is. Ugyanakkor arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, hogyha megítélésük szerint valamelyik hulladékgyűjtőnél azt tapasztalják, hogy a földre kifolyt a szemétlé, vagy kiömlött valami visszataszító anyag, jelezzék üzenetben a köztisztasági vállalat Facebook oldalán, vagy a 0267 310123 számon.