Vízszennyeződést kellett megakadályozzanak a háromszéki hatóságok miután Bükszádnál balesetezett egy kamion és gázolaj szivárgott az országúti árokba. A balesetnél helyszínelő rendőrség riasztotta a Kovászna megyei környezetőrséget, a vízügyi igazgatóságot és az útgondnokságot.

A környezetőrség csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a 12-es országúton, Bükszádnál kellett megakadályozzanak egy környezetszennyezést, ugyanis a teherautóból a gázolaj az útszéli árokba ömlött, onnan pedig a közeli patakba folyt.

fotók: Kovászna megyei környezetőrség

Az útgondnokság csapata két helyen homokkal elzárta a patakba szivárgó üzemanyagot, a vízügyi szakemberek pedig biológiailag lebomló, felszívó anyaggal akadályozta meg, hogy a gázolaj a patakba szivárogjon.

A háromszéki rendőrség szerint a kamionsofőrt megbírságolták mert túl gyorsan haladt, emiatt a teherautó egy kanyarban a kisodródott az úttestről. A szállítmányozó vállalatot kötelezték, hogy megtisztítsa az üzemanyag-szennyezéssel érintett területet és az így keletkezett környezetre veszélyes hulladékot egy engedélyezett létesítményben ártalmatlanították – közölte a környezetőrség.