Egy Kovászna városi, de Pákéban élő rendőr kézen lőtte szomszédját, annak feleségét leteperte az udvaron majd öngyilkosságot kísérelt meg, ezért kórházban ápolják, tájékoztat a Háromszék napilap.

Sajtóértesülések szerint a Kovászna városi rendőrség dolgozója kedden délben támadt szomszédaira Pákéban. A szolgálati fegyverével több lövést adott le a családra és kezén megsebesítette az 54 éves szomszédját. Az eset miatt több rendőrségi rohamkocsi vonult Pákéba, ahol nyomozók helyszíneltek a rendőr által megtámadott család udvarán.

Az esetről az áldozat a Háromszék érdeklődésére elmondta: nem tudja, mi volt az Ovidiu keresztnevű rendőr indítéka, hiszen nem voltak haragban. A kerítésen kívülről elkezdett össze-vissza lövöldözni. A családfőt kézen lőtte majd feleségét leteperte az udvaron.

A Háromszék napilap úgy értesült, hogy a rendőr visszament Kovásznára, ahol öngyilkosságot kísérelt meg, és a városi kórházban ápolják. Az esetre visszatérünk, amint a rendőrség vagy ügyészség tájékoztat az ügyről.

Cikkünk frissül.

Címlap fotó: Bodor János / Háromszék