Vasárnap délelőtt újabb súlyos baleset történt a Kovászna megyét átszelő, forgalmas 11-es országúton. A rendőrség tájékoztatása szerint Ojtoznál egy 35 éves sofőr levágta a kanyart és elütötte a szembejövő, szabályosan közlekedő gépkocsit. A szembe jövő sávba áttérő autó ezt követően egy mikrobusznak ütközött.

Ojtozi baleset | fotók: brassói útügyi igazgatóság

A balesetben résztvevő járművekben összesen 13 személy utazott. A nagyszámú érintett miatt a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) vörös riasztást adott ki. A helyszínre érkező mentősök a helyszínen ellátták a sérülteket, egy nőt és egy 3 éves gyereket kórházba szállítottak.

Hétvégén három súlyos baleset történt Háromszéken

Mint arról beszámoltunk a baleset sorozat péntek délelőtt kezdődött, amikor a Brassó és Bákó közti 11-es országúton a háromszéki Dálnoknál három autó ütközött és öten megsérültek.

Dálnoki baleset | fotó: brassói útügyi igazgatóság

A Közlekedésrendészet tájékoztatása szerint a Bákó irányából Brassó fele haladó autót vezető 44 éves nő nem vette észre, hogy az előtte lévő jármű lelassított és hátulról beleszaladt. Az ütközés következtében a lassítás miatt elütött autó az előtte haladó járművel ütközött. A dálnoki balesetnél áldozatai közül egy személy orvosi ellátásra szorult, és kórházba szállították.

Rétyi baleset | fotók: Huszár Szilamér

Ugyancsak pénteken, a 13E jelzésű országúton, Réty bejáratánál egy Kovászna felől haladó autó előzés közben egy utánfutós traktorral ütközött. Az őket követő jármű vezetője elkapta a kormányt és kisodródott az úttestről. A balesetben hat személyt kellett ellátni, egyik 33 éves nőt a sepsiszentgyörgyi kórházba szállítottak.

Rétyi baleset | fotók: Huszár Szilamér