Közlekedési balesettel indult az év Háromszéken. Bodzaforduló térségében szerda reggel felborult egy autó, amelyben ketten utaztak. A helyszínre érkező mentőegység kiemelte a sérülteket az autóból, a helyszínre mentőhelikoptert is hívtak.

A háromszéki rendőrség tájékoztatása szerint szerda reggel 8.50-kor érkezett a riasztás, hogy a 10-es országúton, Kovászna és Brassó megyék határában felborult egy autó. A helyszínelő rendőrök szerint egy különösen veszélyes kanyarban, a csúszós úttest miatt a 74 éves férfi elveszítette uralmát a járműve fölött, átsodródott az ellenkező sávra és az útszéli sáncba borult.

Az autóban ketten utaztak, a rendőrség tájékoztatása szerint a sérülteket kiemelték a járműből és a helyszínen ellátták őket. Biztonságból mentőhelikoptert is rendeltek a baleset helyszínére ám a két személy sérülései nem indokolták a kórházba szállításukat.

A sofőrt megszondáztatták és kiderült, hogy nem fogyasztott alkoholt. A baleseti mentés miatt egy ideig akadozott a közúti forgalom a Brassó és Buzău megyék közti 10-es országúton.