Hat személyt kísért kihallgatásra, közülük hármat vett őrizetbe a Kovászna megyei rendőrség, amely uzsorával és pénzmosással gyanúsítja a bűnszervezetet.

A háromszéki rendőrség tájékoztatása szerint december 18-án az ügyészség irányítása mellett 16 házkutatási parancsot hajtottak végre Kovászna megyében, 6 elfogatóparancsot és 3 dokumentumgyűjtési parancsot hajtottak végre az uzsorával és pénzmosással gyanúsított személyeknél.

lefoglalt pénz | fotó: Kovászna megyei rendőrség


A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak 2017 és 2023 között különböző pénzösszegeket adtak kölcsön, amelyekért cserébe ingó és ingatlan vagyont kértek biztosítékként. Ezt követően ezeket a javakat átírták a saját vagy közvetítők tulajdonába.

A házkutatások eredményeként iratokat, egy személygépkocsit, más járművek iratait és kulcsait, három mobiltelefont, négy laptopot, egy táblagépet és számos adathordozót-, illetve 936 317 lejt, 72.400 eurót, 285.000 forintot, 100 dirhamot, 900 liter alkoholt és egy számjegyes széfet is lefoglaltak a gyanúsítottaktól, közölte szerdán a háromszéki rendőrség.


A házkutatásokat követően hat gyanúsítottat a Kovászna megyei ügyészségre vittek kihallgatásra, hármat közülük 24 órára őrizetbe vettek. A Kovászna megyei bíróság szerdán elrendelte két személy előzetes letartóztatását, míg a harmadik személy bírósági felügyelet alatt maradt.