Több mint 3,2 millió lejnyi adócsalás miatt nyomoznak egy háromszéki ellen és vagyonelkobzással hajtják be tőle és családjától a pénzt. A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 49 éves férfi 2014 és 2016 között egy cég adminisztrátoraként fiktív kiadásokat jelentett és nem könyvelte el valós bevételeit bevételeit, ezáltal 3.280.799 lej kárt okozott az államnak.

A nyomozóhatóság által összegyűjtött bizonyítékok alapján a férfi által vezetett vállalkozás az adóellenőrzések kijátszása érdekében egy fiktív székhelyet jelentett be, illetve fiktív kiadásokkal terhelte a céget miközben nem könyvelte el a valós bevételeket, hogy elkerülje az adók és illetékek kifizetését az államkasszába.

A Kovászna megyei bíróság a rendőrség kérésére idén november 16-án vagyonzárat rendelt el a férfi összes ingó és ingatlan vagyonára, 3.280.799 lej értékhatárig. Emellett kiterjesztett vagyonelkobzást rendeltek el a férfi családtagjai által birtokolt vagyontárgyakra is.

Ennek alapján a Kovászna megyei rendőrség gazdasági osztálya november 21-én lefoglalt 12,6 hektár erdőterületet, 8200 négyzetméter mezőgazdasági területet és 10 ingatlant, amelyek között vannak lakóházak, udvarok, különböző melléképületek, keretfűrész (gáter), ipari csarnok, valamint egy jogi személy részvénytőkéje, áll a rendőrség közleményében.