Két kiskorúból és egy alig nagykorúvá vált fiatalból álló, agresszív rablóbandát vett őrizetbe a háromszéki rendőrség. A három fiatal előbb autót lopott és azt összetörték majd megtámadtak két személyt, megverték és kirabolták őket.

A kézdivásárhelyi rendőröket egy berecki cégnél biztonsági őrként dolgozó 65 éves férfi riasztotta, hogy október 4-re virradó éjszaka három ismeretlen fiatal azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kérnek tőle, behatolt a cég székhelyére, megverték az idős férfit és 1300 lejt loptak tőle.

Ugyanazon a napon egy berecki pásztor is panasszal fordult a rendőrséghez, hogy három fiatal megtámadta, megverte és kirabolta őt. Mint kiderült a pásztor a község szélén egy autóban aludt, amikor az éjszaka folyamán a három fiatal rátámadt, ütlegelni kezdték majd elvették mobiltelefonját és egy kést.

A nyomozóknak sikerült azonosítani az agresszív társaságot, két fiatal 17 éves a harmadik pedig 19 éves. A kiterjesztett nyomozás során megállapították, hogy ugyanez a társaság október 3-a éjszaka ellopott egy autót, amelyet összetörtek és a berecki benzinkút mögött elhagytak.

A kézdivásárhelyi bíróság elrendelte a három fiatal 30 napos előzetes fogságba helyezését, rablás, lopás és jogosítvány nélküli autóvezetés vádjával indítottak ellenük bűnvádi eljárást.