Nagy felháborodást okozott a sepsiszentgyörgyiek körében, hogy a Nicolae Iorga utcai körforgalom közelében, az útépítő munkások körbeaszfaltoztak két facsemetét. A közösségi oldalon közzétett fényképek alatt számos felháborodott városlakó bírálja az útépítőket és a város vezetést.

Körbeaszfaltozott fák: olvasói fotó

Antal Árpád polgármester a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta: számára is felháborító, amit az útépítők csináltak, ezért csütörtökön megbeszélésre hívta a kivitelező céget.

A polgármester magyarázata szerint egy gyalogátjárót kellett távolabb költöztetni a körforgalomtól. Az ezzel foglalkozó munkások a gyalogátjáró új helyén lévő járdaszakaszon körbeaszfaltozták a facsemetéket.

A lakosság felháborodása és a városvezetés felszólítására csütörtök reggel feltörték az aszfaltot majd kivágták a fákat. Antal Árpád leszögezte: ezt a munkálatot nem a város költségén hanem a hibát elkövető cég pénzén végezték el.

Feltörték az aszfaltot majd kivágták a fákat | olvasói fotók

Jelenleg több mint ezer munkás dolgozik Sepsiszentgyörgy közterületein, a polgármesteri hivatal nem tud mindenki mellé egy felügyelőt állítani, hogy ne csináljanak hülyeséget, mutatott rá Antal Árpád, aki szerint polgármesterként azt tudja tenni, hogy ha a munkások hülyeséget csinálnak, azt kijavíttatja.