Több napos keresés után elfogták és előzetes fogságba helyezték azt a Kovászna városi férfit, aki nyakon szúrta lakótársát majd elmenekült a felelősségre vonás elől. A Kovászna megyei Ügyészség hétfői tájékoztatása szerint a gyilkost több mint egy hétnyi keresés után Konstanca megyében találták meg és tartóztatták le.

Az ügyészség szerint a tettes együtt élt a több mint 80 éves áldozatával, annak Kovászna városi lakásában. A két férfi között régebb elmérgesedett a viszony és augusztus 16-án összevesztek amikor a férfi egy kést ragadott, amivel háromszor nyakon szúrta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe.

Ezt követően a tettes menekülőre fogta, elhagyta a háromszéki fürdővárost és több mint egyhetes nyomozást követően, augusztus 24-én, Konstanca megyében találták meg és tartóztatták le. A Kovászna megyei Bíróság hétvégén elrendelte a gyanúsított 30 napos előzetes fogságba helyezését.

Bár a Kovászna megyei Ügyészség tájékoztatójában nem közölt részleteket a gyilkossággal gyanúsított személyről de később a sajtó érdeklődésére megerősítette, hogy a gyanúsított az az 56 éves, közel 2 méter magas Kovászna városi férfi, akinek fényképét a rendőrség múlt héten tette közzé, azzal a felhívással, hogy erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt keresik.