A megnövekedett autópark és ehhez képest kevés parkolóhely miatt az autósok számos alkalommal parkolnak szabálytalanul elzárva a lépcsőházak bejáratát vagy poliklinika bekötő útját, illetve akadályozzák a tűzcsapokhoz való hozzáférést, hívja fel a figyelmet a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU).

Alexandru Marian Rechițean a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője szerint egyre gyakrabban szembesülnek azzal, hogy a mentőjárművek közlekedését szabálytalanul parkoló járművek akadályozzák, emiatt megnő a beavatkozási idő tűz vagy orvosi vészhelyzet esetén. Példaként említette a sepsiszentgyörgyi poliklinikához vezető utca helyzetét, ahol naponta parkolnak szabálytalanul, nemegyszer a meglévő parkolóhelyekre merőlegesen, ezzel szűkítve a mentőjárművek behajtási útvonalát.

A háromszéki Készenléti Felügyelőség tűzoltóit idén az év első felében 52 háztartási tűz felszámolásához riasztották, és 5 esetben ajtók felfeszítésére volt szükség, hogy megkönnyítsék az elsősegélynyújtó csapatok bejutását a lakásokba.